Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Żona Mauro zarobi milion na erotyce. Kontrakt przypieczętowała bezwstydnym zdjęciem

Żona Mauro zarobi milion na erotyce. Kontrakt przypieczętowała bezwstydnym zdjęciem

Konfederacja z Radomia idzie do Parlamentu Europejskiego. Znamy kandydatów [FOTO]

Konfederacja z Radomia idzie do Parlamentu Europejskiego. Znamy kandydatów [FOTO]

Polecamy

Co z ciszą wyborczą w drugiej turze? PKW wyjaśnia

TYLKO U NAS
Co z ciszą wyborczą w drugiej turze? PKW wyjaśnia

Wyniki wyborów samorządowych 2024 do rady miasta w Kędzierzynie-Koźlu

Wyniki wyborów samorządowych 2024 do rady miasta w Kędzierzynie-Koźlu

Mistrzostwa Europy Pokemon już w ten weekend. Zobacz, gdzie obejrzeć

Mistrzostwa Europy Pokemon już w ten weekend. Zobacz, gdzie obejrzeć