MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
To dość oczywista pozycja w rankingu trendów. Pandemia...
fot. pixbay.com

Dieta klimatyczna, rolnictwo regeneratywne czy nostalgia food to nowe trendy w żywieniu 2022. Ma być zero waste

Opakowania zero waste i reuse

To dość oczywista pozycja w rankingu trendów. Pandemia przyczyniła się do ogromnego wzrostu w obszarze zamawiania posiłków na wynos, co stało się dużym wyzwaniem dla producentów opakowań. Ekoświadomi klienci chcą bowiem, żeby jedzenie zostało zapakowane zgodnie z ich przekonaniami.

Kluczem do sukcesu jest znalezienie idealnego rozwiązania. A spektrum możliwości jest szerokie. Od opakowań z materiałów wielokrotnego użytku czy nadającego się do recyklingu, przez materiały degradowalne i biodegradowalne po jadalne w przypadku posiłków na wynos.

Tanie i łatwe w produkcji opakowanie zero waste jest tym, czego będziemy poszukiwać.

Nie inaczej podejdziemy do edukacji społeczeństwa i nakłaniania do ponownego wykorzystywania opakowań. To obszar, w którym Too Good To Go ma spore zasługi - od dawna zachęca, aby przy odbiorze uratowanych posiłków wykorzystywać własną torbę czy box. To trend, który rozszerzy się na pozostałe gałęzie gospodarki.

Zobacz również

Wypadek z udziałem śmieciarki pod Krakowem. Jedna osoba została poszkodowana

Wypadek z udziałem śmieciarki pod Krakowem. Jedna osoba została poszkodowana

Uniwersytet Przyrodniczy wspiera producentów żywności i kosmetyków

Uniwersytet Przyrodniczy wspiera producentów żywności i kosmetyków

Polecamy

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

„Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa