MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bylicę warto zasuszyć i używać jej jako przyprawę do mięs i...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny jadalne, które zbierzesz w listopadzie. Przyroda zasypia na zimę, ale są jeszcze chwasty, które można zjeść

Bylica pospolita

Bylicę warto zasuszyć i używać jej jako przyprawę do mięs i tłustszych potraw. Jest przydatna zwłaszcza w przypadku dolegliwości trawiennych. Wystarczy przygotować wywar. Zbieramy bylicę i suszymy, najlepiej zawieszoną, np. pod dachem. Czubatą łyżkę suszonej i pokrojonej bylicy zalewamy wrzątkiem. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie odcedzamy i pijemy 2 łyżki stołowe wywaru dziennie.

Zobacz również

Wypadek na ul. Batorego w Zielonej Górze. Do szpitala trafił motocyklista

Wypadek na ul. Batorego w Zielonej Górze. Do szpitala trafił motocyklista

Kryzys Belgów? Bezbramkowy remis z Ukrainą i drugie miejsce w grupie

NOWE
Kryzys Belgów? Bezbramkowy remis z Ukrainą i drugie miejsce w grupie

Polecamy

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru

Siedzisz godzinami? Pij ten napój. Zapobiegnie rozwojowi cukrzycy i udaru

To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

HIT DNIA
To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami