MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciemne trufle...
fot. pixabay.com

Dziś Dzień Czekolady. 10 obłędnych smakołyków, a wśród nich… zupa czekoladowa!

Ciemne trufle

Składniki:

• 200 g ciemnej gorzkiej czekolady
• 200 ml śmietanki kremówki 36 proc.
• 6 łyżek brązowego cukru
• 4 łyżki masła
• cukier puder, pistacje i kakao do obtoczenia

Czekoladę połamać na kostki, włożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej.


Ubić śmietankę z cukrem na sztywną pianę, zagotować i powoli wlewać ją do rozpuszczonej czekolady cały czas mieszając.
Kiedy śmietanka połączy się całkowicie z czekoladą, dodać po kawałku masło, nie przestając mieszać.

Schłodzić masę w lodówce.

Z zastygłej masy szybko formować kulki i obtaczać je w cukrze pudrze, pokruszonych pistacjach i kakao.

Zobacz również

Święto muzyki chóralnej Gospel w Gdańsku - „BOTO open air - Grace Gospel Choir”.

Święto muzyki chóralnej Gospel w Gdańsku - „BOTO open air - Grace Gospel Choir”.

Wielkie otwarcie burgerowni "Krowa Mać!" w Ostrowcu Świętokrzyskim [ZDJĘCIA]

Wielkie otwarcie burgerowni "Krowa Mać!" w Ostrowcu Świętokrzyskim [ZDJĘCIA]

Polecamy

Ekspresowe placki z kaszy jaglanej. Pyszne i proste do zrobienia

Ekspresowe placki z kaszy jaglanej. Pyszne i proste do zrobienia

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi