MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:...
fot. Katarzyna Puczyńska

Niebanalna propozycja dla wegetarian i nie tylko. Wypróbuj przepis na sycące i zdrowe pierogi z soczewicą. Zasmakują każdemu

Krok 1 Ciasto na pierogi

Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:

Przesiej mąkę na stolnicę.
Dodaj szczyptę soli i olej
Następnie dolewaj gorącą wodę i mieszaj ją z mąką np. za pomocą noża.
Ciasto musi być luźne, dlatego początkowo możesz mieć trudność z jego zlepieniem.
Zagniataj, podsypując delikatnie mąką, aż będzie gładkie.
Odstaw ciasto na ok. 20 min pod przykryciem, by gluten zaczął "pracować".

Zobacz również

Noc Muzeów w Muzeum Wsi Radomskiej. Koncert tenora i zabytkowe auta [WIDEO]

Noc Muzeów w Muzeum Wsi Radomskiej. Koncert tenora i zabytkowe auta [WIDEO]

Znamy szczegółowy program tegorocznych Dni Rawy Mazowieckiej

Znamy szczegółowy program tegorocznych Dni Rawy Mazowieckiej

Polecamy

Ozempikowa pupa. Nowy efekt uboczny leku

Ozempikowa pupa. Nowy efekt uboczny leku

Włosy jak od fryzjera dzięki produktom, które masz w kuchni. Efekt "wow" za grosze

Włosy jak od fryzjera dzięki produktom, które masz w kuchni. Efekt "wow" za grosze

Działa jak botoks. Ta maseczka za 2 zł błyskawicznie wygładzi zmarszczki

Działa jak botoks. Ta maseczka za 2 zł błyskawicznie wygładzi zmarszczki