20 z 21
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![CC BY-SA 4.0...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/cc/1b/62fcc720b9c39_o_large.jpg)
fot. Wikiedia.org / Didier Descouens / CC BY-SA 4.0
Wycieczka do Włoch: z czego słyną regiony tego kraju? Czego spróbować na Sycylii, Sardynii, w Toskanii czy Kalabrii?
Wenecja Euganejska
CC BY-SA 4.0
Granicząca z Austrią oraz regionami: Friuli-Wenecja Julijska, Emilia-Romania, Trydent-Górną Adyga i Lombardia, w stolicy zachwyca turystów licznymi kanałami wodnymi. W kuchni tego regionu można znaleźć wpływy austriackiej - w końcu tereny te należały kiedyś do Austrii. Podczas wycieczki warto spróbować crostini (kawałków bagietki z różnymi dodatkami) czy sardynek smażonych w marynacie z cebuli, rodzynek, orzeszków pinii i octu.